Biografie

Tulku-Sonam-HomepageTulku Sonam Choedup Rinpoche is geboren als jongste zoon in een familie van 11 kinderen in Minyak, een klein dorpje in Oost Tibet. Op 9- jarige leeftijd herkende Chatal Tsepel Rinpoche hem als een reïncarnatie van Tulku Drachun Rinpoche.

Leermeesters

Een van de bronlama’s van Tulku Sonam is de beroemde meester van de Nyingma-traditie: Khenpo Jigme Phuntsok Jungné. In zijn klooster Sertu Larong Garl studeerde Tulku Sonam af aan de hogere studies in de Boeddhistische filosofie. Gedurende zijn verblijf ontving Tulku Sonam vele bekrachtigingen en initiaties van hem uit de Sutra-, Tantra- en Dzogchen-leringen en ook van andere grote meesters in Tibet. Waaronder zijn andere bronlama: Adzom Drukpa Thubten Pema Trinley.

Op 23-jarige leeftijd keerde hij terug naar zijn geboortedorp en mediteerde hij drie jaar lang in een hoge afgelegen grot in de buurt van zijn dorp.

Ontmoeting met de Dalai Lama

In 1998 vluchtte hij over de bergen van Tibet via Nepal naar India. Zijn eerste doel was Zijne Heiligheid de Dalai Lama ontmoeten in Dharamsala. Van hem ontving hij inwijdingen en bekrachtigingen uit de Boeddhistische tradities.

In Bodhgaya, de plaats waar de historische Boeddha de verlichting bereikte, ontmoette hij Zijne Heiligheid Penor Rinpoche. Deze nodigde Tulku Sonam uit om naar zijn Namdroling klooster in Zuid-India te komen.

Huidige woonplaats

Momenteel woont Tulku Sonam in dit klooster. Vier jaar lang heeft hij hier intensief gestudeerd en zijn studies afgerond. Hij ontving Ngöndro-, Tsa Lung- en Dzogchen-leringen en vele bekrachtigingen van zijne Heiligheid Penor Rinpoche.

Sinds 2006 reist Tulku Sonam Choedup Rinpoche naar landen in het Westen voor het geven van onderricht en om steun en donaties te werven voor zijn projecten in Tibet. Hij bezoekt onder andere Duitsland, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en nog een aantal andere landen.

Agenda

vrijdag 1 januari 2021

Zodra bezoeken van Tulku Sonam vanuit Duitsland weer mogelijk zijn, zal de agenda weer worden ingevoerd.