Bergschool

School in de bergen van Tibet

De nomadenfamilies kunnen hun kinderen niet heen en weer brengen naar een school. Daarom is ervoor gekozen om van de Shagraschool een kostschool te maken. Naast onderwijs gaat het ook om een goede verzorging van de kinderen in de zin van eten, hygiëne en het bieden van veiligheid. Naast leslokalen komen er slaap- en eetruimtes, een keuken, goede sanitaire voorzieningen en verblijfsruimtes voor de docenten. Belangrijke uitgangspunten bij de bouw zijn: ‘eenvoud’, ‘duurzaamheid’ en ‘milieuvriendelijkheid’.

Dankzij de sponsorgelden en de hulp van de lokale bevolking heeft de Shagraschool inmiddels binnen- en buitenmuren en een dak. De betrokkenheid van lokale mensen vindt de foundation erg belangrijk. De Shagraschool moet uiteindelijk een zodanige vaste plek krijgen in het denken van de mensen in Oost-Tibet dat zij zichzelf verantwoordelijk voelen voor de continuïteit en de kwaliteit van de kostschool.
Dat dit groeiende is blijkt uit het feit dat sinds de start van de bouw er een wachtlijst is ontstaan van meer dan 150 kinderen uit de directe omgeving. Het geeft aan hoe belangrijk de ouders het vinden dat hun kinderen naar school kunnen gaan.

Om alvast te voorzien in deze behoefte heeft Tulku Sonam de kans gekregen om één Minyak-jongen en drie Minyak-meisjes alvast onderwijs te laten volgen. De jongen kan lessen volgen op een school in een bergdorp. De meisjes volgen onderwijs thuis via een leraar die hen bezoekt. Totdat de Shagraschool klaar is, ondersteunt de foundation deze initiatieven die onderwijs stimuleren.

Meer info over de shagraschool vindt u op de speciale website

www.shagraschool.org

Agenda

vrijdag 18 oktober 2019

19.30-21.30

Medicijn Boeddha bekrachtiging

Zen Shiatsu Opleiding - Amsterdam

zondag 20 oktober 2019

10.00-13.00

Lezing: Positieve Zingeving

Ouderkerk a/d Amstel

zondag 27 oktober 2019

14.00-16.00

Lezing - Leven in vertrouwen

Yoga Tempel - Haarlem