Puja

Tsog Puja (Douche van Zegeningen)

Tulku Sonam Folded hands smallIn het Sanskriet het woord voor offer is Puja en betekent behagen. Met de Tsog puja offeren we de beste spijzen aan de verlichte wezens, de Boeddha’s en de Bodhisattva’s.

Door het offeren aan verlichte wezens in plaats van aan gewone wezens wordt het proces van het verzamelen van verdiensten ongelofelijk versnelt. Ophoping van verdiensten en wijsheid zijn beide onontbeerlijk om de volledige verlichting te bereiken.

De speciale Tsog Puja die Tulku Sonam Choedup Rinpoche samen met ons zal uitvoeren wordt de ‘Shower of Blessings’ genoemd en werd gecomponeerd door de grote Vajrayana meester Mipham Rinpoche.

Alle deelnemers mogen speciale spijzen (koekjes, cake, fruit, sap etc.) meenemen die op het altaar worden geplaatst. Bedenk hierbij dat we een offer brengen aan de Boeddha’s en aan de Bodhisattva’s en niet aan onszelf en dat we de beste kwaliteit kiezen zoals we een belangrijke gast zouden ontvangen. Aan het eind van de ceremonie wordt het resterende voedsel uitgedeeld aan de groep en mag ook mee naar huis worden genomen om als zegening uit te delen aan vrienden en familie.

De effectiviteit van deze praktijk wordt verhoogd omdat we hem als groep uitvoeren – zoals gezegd: ‘Hoewel het misschien moeilijk is voor één man om een rotsblok te verplaatsen, met twintig man lukt dit met gemak.’

Tulku Sonam zal ons meer vertellen over de Tsog praktijk en de motivatie die we dienen te hebben bij de uitvoering. Heeft u vragen? Tulku Sonam Choedup Rinpoche beantwoordt ze graag tijdens de vraag- en antwoordsessie.

Voertaal Engels, gebeden in het Tibetaans.

Program

Friday 1 January 2021

Zodra bezoeken van Tulku Sonam vanuit Duitsland weer mogelijk zijn, zal de agenda weer worden ingevoerd.